Sidor

tisdag 2 november 2010

Christmascard

Hej.
Vad jag har blivit flitig, eller hur .

Här en liten "santas helper"
Hon ser inte så tomtig ut, så jag gjorde en tomteluva åt henne..
Färglagt med copics.


De här pennor har jag använt.


Det här att färglägga med copics är inte helt enkelt. Mitt största problem är att hitta ett papper att måla på som jag gillar. Det "blöder" så lätt när jag målar att det ser fult ut. Det blöder igenom pappret och utanför linjerna och det ser helt enkelt tråkigt ut. Nu har jag testat att måla på akvarellpapper. Inte bra allt det suger mycke färg från pennan. Inte bra.
Målat på albumblad. Shit va det blöder överallt !!!inte bra. Sen måsta man ha en speciell stämpeldyna oxså så att inte färgen löses upp av den spritbaserade pennan. Har varit och handlat flera olika papper hos en Konsthandel. Det sista jag köpte där var helt inderbart att måla på MEN... det är tunnt som copieringspapper.
Suck, suck suk...
Så träffade jag på Sanna på Pappersbiten och pratade lite med henne. Då hon packar upp promarkers så bara måste jag fråga henne vad man ska ha för papper. Hon föreslog color laser papper. Så det ska jag testa nu.
Tjejen på kortet ovanför den här novellen är färglagd på det tunna pappret som jag gillade mycke. Limmade helt enkelt upp henne på albumblad för att få lite stadga .

I morgon lägger jag upp min candy.
Hoppas ni är sugna.

Happy crafting

/Maria

3 kommentarer:

 1. Så vackert och stilrent julkort....och stjärnan får en sådan läcker effekt...
  Ha det gott och en skön dag.
  Kram, BI

  SvaraRadera
 2. En cool tomtenissa!! Det här med färgläggning, papper och stämpeldynor är väl en historia för sig. Jag har svårt att greppa allt och har fastnat för Promarker, albumpapper och distressdynor. Allt utöver detta är grekiska för mej. Men du har lyckats bra, det gäller klart att hitta det som passar en själv. Ha det bra och pyssla på! Kram Gertrud

  SvaraRadera
 3. Så jättevackert kort du har gjort. Det där med att välja papper till olika tekniker är en hel vetenskap. Har köpt papper hos Kortmakaren. Det funkar bra till promarkers och MCP tekniken. Det är inte heller så tjockt.ColourCopy 160 gr heter det. Kanske funkar till copics med?!!
  Ha det så bra. Kram Lena

  SvaraRadera

Etiketter